Sommarens bästa böcker


Det finns vissa böcker som gör sig extra bra i solstolen. Förläng sommaren med de här boktipsen.

Visst är det en härlig känsla att läsa utomhus, oavsett om det är i skuggan under ett träd i trädgården eller på stranden utomlands. De här böckerna kan förstås också hjälpa till att ge lite härliga sommarkänslor när det som mest behövs under andra tider på året. Här ger vi tips på sommarläsning som kan passa alla smaker!

För spänningssökaren: Sommarmord

Samuel Karlsson är författare till den här spännande deckaren som utspelar sig i skärgården utanför Västervik. Ett filmteam åker dit för att spela in en skräckfilm, men allting går fel… Midsommar, en gammal kyrka och läskiga dödsfall, här är sommarboken för dig som vill ha spänning.

För romantikern: Medan världen ser på

Den här boken, skriven av Anna Larsson, handlar om hur ekonomen Sara från Stockholm träffar stjärnskådisen John i Hollywood. De lever helt olika liv och har skilda drömmar, men ändå finns en oemotståndlig dragningskraft emellan dem. Kommer kärleken att kunna överleva?

För feelgood-älskaren: Det lilla galleriet i solen

Första delen i serien om Julia bjuder på mysig sommarläsning. Författaren Marie Sommeli kommer från Sverige och bor numera med sin familj i Kapstaden, där boken också utspelar sig. Här får du som läsare följa med Julia på resan att bygga upp ett nytt liv på en ny plats, med oväntade vänskaper och chanser…

För Tove Jansson-fans: Sommarboken

En mycket omtyckt vuxenbok av författaren till Muminböckerna, Tove Jansson. Boken utspelar sig på en ö i finska viken där huvudpersonen Sophia spenderar sin sommar med pappa och farmor. Om vänskap mellan en väldigt ung flicka och en gammal kvinna, livsfunderingar och lediga dagar i skärgården.

För nostalgikern: Tordyveln flyger i skymningen

Antingen läser du den för att få uppleva nostalgin efter att ha läst boken som ung, och har du inte läst den som ung måste du läsa den nu! Maria Gripe skriver fantastiskt om tre ungdomar i en liten ort i Småland, där ett mysterium börjar att ta form. En av Gripes mest lästa och älskade böcker.