Deckarakademin.org – din plats för allt om böcker, poddar, filmer och serier!

Att läsa böcker har länge varit det perfekta mediet för att få färdas i fantasins värld och glömma verklighetens bekymmer för en stund. Men faktum är att det idag finns oändliga möjligheter till avkoppling och tidsfördriv tack vare teknologins utveckling – och du hittar alla de bästa tipsen här hos oss på Deckarakademin.org!

Tack vare digitala abonnemang och streamingstjänster kan står vi inför ett enormt utbud av underhållning i form av digitala böcker, poddar, filmer och tv-serier, och det är tillgängligt för oss non-stop. Under dygnets alla timmar och årets alla dagar. Men vilka är fördelarna med att exempelvis tillbringa tid med en bra bok eller podcast i stället för att slösurfa på internet?

Läs och lyssna för hälsan!

Först och främst har läsning en positiv effekt på vår hälsa. Det kan bidra till att minska stress, förbättra minnet och koncentrationen men också främja bättre sömn. Att lyssna på podcasts är också ett utmärkt sätt att koppla av och lära sig något nytt, oavsett om det är ett faktaprogram om historia, aktuella frågor eller en fiktiv berättelse som tar dig till fantasins underbara land.

Däremot är det är inte bara vårt mentala välbefinnande som gynnas av att läsa eller lyssna. Bokälskare och podcastfantaster tenderar också att få ökad empati, eftersom de utsätts för olika synvinklar och livserfarenheter genom de berättelser de konsumerar. Dessutom kan både poddar och ljudböcker agera som ett bra verktyg för den som vill lära sig mer kring hälsa, eller få hjälp att koppla av.

Idag har bland annat meditation blivit en populär aktivitet för att varva ner, men det är inte alltid lika enkelt som det låter. Med hjälp av en guidad meditation du kan lättare nå ett avslappnat tillstånd, samtidigt som en kunnig person ger tips på hur man går till väga, eller hur man ska tänka. Det finns också många ljudböcker om positivt tänkande och självhjälp som kan inspirera dig att förändra ditt liv till det bättre.

Är podcasts inget för dig? Låt Deckarakademin.org guida dig till den bästa filmen eller tv-serien

Men vad händer om du inte gillar att läsa böcker eller lyssna på poddar? Ingen fara! Även filmer kan, likt böcker, ta oss med på vilda äventyr, få oss att skratta och gråta, lära oss nya saker och hjälpa oss att släppa de bekymmer vi har för stunden.

Och precis som böcker och podcasts kan filmer och tv-serier hjälpa till att minska stress, förbättra vårt humör och ge oss mer kunskap inom ett särskilt område. Både hos streamingjättarna och på kanalernas egna plattformar går det att hitta något som faller alla i smaken, från filmklassiker och kultserier till spännande och verklighetsbaserade dokumentärer, eller den senaste Marvel-blockbustern!

Det finns oändliga underhållningsmöjligheter – och tryter den egna fantasin finns vi här med de senaste förslagen och rekommendationerna! Oavsett om det rör sig om böcker, filmer, tv-serier eller poddar.