Nya serier 2022 – här är höstens fantasy-serier


2022 har varit televisionens år. Mellan valdebatter och rapporter om Ukraina-krisen har filmfans kunnat slappna av med mycket nytt material och ännu fler klassiker i nyformat. I den här listan delar vi information om höstens fantasy-serie utbud.

Bra serier 2022

Detta året ar varit fyllt med nya, bra serier, speciellt för de som är intresserade av fantasy. Flera publikfavoriter har annonserat uppföljnings-säsonger. Däribland ”The Witcher” säsong 2, plus två nya spin-off serier: ”House of the Dragon” som följer Game of Thrones-familjen Targaryen, och “Maktens Ringar” som följer Sagan Om Ringens drottning Galadriel.

De olika tv-serierna streamas på olika streaming tjänster. Om du har svårt att välja vilka streamingtjänster du vill investera i kan du läsa mer om detta och hur du får bästa dealarna här.

House of the Dragon

Den nya Game of Thrones spin-offen ”House of the Dragon” som handlar om en av de mest maktgalna familjerna i Westeros drog igång 22 augusti. Serien utspelar sig 200 år före vi möter Daenarys Targaryen, och följer konflikten kring tronsarvingen till kung Viserys I. Huvud-spänningen finner vi mellan dottern Rhaenyra Targaryen och hennes farbror Daemon Targaryen som båda anser sig ha rätt till tronen.

Serien har tilldragit sig storskådisar så som Matt Smith och Graham McTavish. Även budgeten har slagit på stort. Där GoTs sista säsong snittade 15 millioner dollar per avsnitt ligger nu nya säsongen på strax under 20 millioner dollar per avsnitt. Spin-off serien har ett stort ansvar att nöja GoT-fans, varav många var missnöjda över hur den slutgiltiga åttonde säsongen till huvudserien avslutades under våren 2020.

House of the Dragon streamas på HBO. Det kommer totalt 10 avsnitt.

The Rings of Power

J.R. Tolkiens verk får en ny tappning i september-releasens ”Maktens Ringar”. 2 september släpps den åtta avsnitt långa säsongen där vi blir insatta i unga Galadriels och Elronds liv med flera som hanterar återkomsten av ondskan till Midgård, tusen år innan våra ikoniska möten med Bilbo och Frodo.

”Maktens Ringar” är inte en uppföljning till de redan skapade filmerna, men är fortfarande baserade på tillägg om förtida event från Tolkiens böcker. Serien förväntas spela stor roll i att göra Amazon Prime Video ett konkurrenskraftig streaming alternativ till Netflix och HBO, speciellt utanför den amerikanska marknaden.

The Rings of Power kommer att streamas på Amazon Prime Video. Det kommer totalt 8 avsnitt.

The Wheel of Time S2

Den sista stora serien för hösten är fortfarande ett frågetecken då ett release-datum ännu inte har släppts. Däremot spekuleras det att säsong två av fantasy-serien ”The Wheel of Time” kommer att släppas någon gång under hösten. Serien förlängde till en andra säsong under sommaren 2021 och inspelningen av säsong två avslutades under maj 2022. Därför tror många att säsong två sannolikt släppts runt november för att matcha första säsongen.

Säsongens namn ska vara ”A Taste of Solitude” och kommer att fortsätta följa Moraine och Lan Mandragoran med flera under ytterligare åtta avsnitt. Då säsongerna inte följer bokserien kronologiskt så är det svårt att säga hur händelseförloppet kommer att se ut. Det vi vet, och som skådespelarna har hintat om, är att det kommer ske nya karaktärs-fördjupelser och att det kommer att vara ”blod… massor av blod”.

Serien kommer sannolikt att fortsätta på Amazon Prime Video. Det kommer totalt 8 avsnitt.