Vi ses i Eskilstuna!

Posted by
|

Söndagen den 25 november kl 14.00 – 15.00 avslöjar Svenska Deckarakademin vilka som är årets bästa kriminalromaner. Platsen är som vanligt Eskilstuna stadsbibliotek.

Från den 19 november är det Deckarvecka, vilken kulminerar i Deckarakademins prisceremoni på söndagen. På plats är Karl Berglund, som tar emot sitt diplom för förra årets bästa fackbok ”Död och dagishämtningar” med undertiteln ”En kvantitativ analys av det tidiga 2000-talets svenska kriminallitteratur”. Berglund får priset eftersom han står för ”En statistisk och dräpande genomgång av innehållet i några av deckarboomens viktigaste verk” enligt motiveringen.

Stina Jackson, uppmärksammad debutant med ”Silvervägen”, som nominerats till Årets bästa svenska kriminalroman finns också på plats. Och förstås ett antal ledamöter i Svenska Deckarakademin.

Välkommen!

PS.
Kolla gärna in deckarbibliotekets blogg: https://svenskadeckarbiblioteket.wordpress.com/

 

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: bibbi.wopenka@gmail.com. För frågor kring våra priser m.m. maila bibbi.wopenka@gmail.com
Hoppa till verktygsfältet