Vem får årets spårhund?

Posted by
|

Christoffer Carlsson, Petter Lidbeck och Kerstin Lundberg Hahn har av Svenska Deckarakademin nominerats till priset ”Spårhunden” för årets bästa barn- och ungdomsdeckare.

Priset, som har funnits sedan 2002, delas ut på Bok & Bibliotek i Göteborg fredagen den 23 september kl 12.40 – 13.00 på Biblioteks- och berättarscenen i D-hallen.

Christoffer Carlsson har nominerats för ”Oktober är den kallaste månaden” (Lilla Piratförlaget), Petter Lidbeck för ”Det vita huset” (Lilla Piratförlaget) och Kerstin Lundberg Hahn för ”Innan helgen är över” (Rabén & Sjögren).

Under Bok & Bibliotek presenterar Svenska Deckarakademin även årets deckare på svenska vid ett seminarium på lördag kl 16.30. Nisse Scherman, Gunilla Wedding och Johan Wopenka berättar om om vad som är bäst och mest annorlunda i årets deckarutgivning.

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: bibbi.wopenka@gmail.com. För frågor kring våra priser m.m. maila bibbi.wopenka@gmail.com
Hoppa till verktygsfältet