Svenska Deckarakademin besöker Uppsala

Posted by
|

ArneDahlLördagen den 4 maj kl 15.00 framträder delar av Svenska Deckarakademin på Akademibokhandeln vid Stora Torget i Uppsala. Arne Dahl – pseudonym för Jan Arnald – är ny ledamot och intervjuas om sitt författarskap av kritikerledamoten Gunilla Wedding. Jan Arnald har skrivit ett trettiotal böcker, varav två tredjedelar under sin deckarpseudonym.

Ytterligare tre av Deckarakademins författarledamöter presenterar sina nya böcker:
Karin Alfredsson, som gav ut sin första deckare 2006, är aktuell med sin nya spänningsroman ”Sista färjan från Ystad”
Ninni Schulman kommer i september med sjätte delen i Hagforsserien ”När alla klockor stannat”. Förra året gavs den fristående spänningsromanen ”Bara du” ut.
Christina Wahldén, författare till omkring femtio böcker, har nyligen utkommit med barndeckaren ”Tack för allt”, som är en fortsättning på ”Falafelflickorna”.
Dessutom samtalar akademiledamöterna Lilian Fredriksson och Johan Wopenka om deckare i akademisk miljö. Litteraturvetaren Kerstin Bergman är konferencier för programmet.

Svenska Deckarakademin består av 21 ledamöter samt ett tiotal hedersledamöter. Akademins syfte är att verka för kriminalgenrens särprägel, dess utveckling och litterära anseende samt medverka till att genren hålls på en hög nivå. Akademin håller i år sitt vårmöte i Uppsala den 4-5 maj.


Bilden: Nye ledamoten Arne Dahl presenterar sig i Uppsala. Foto: Thron Ullberg

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: bibbi.wopenka@gmail.com. För frågor kring våra priser m.m. maila bibbi.wopenka@gmail.com
Hoppa till verktygsfältet