Spårhunden går till Christina Wahldén

Posted by
|


”En spännande nutidsskildring med klarsyn och finstämd emfas, med humor och värme.” Så beskriver juryn Christina Wahldéns bok ”Falafelflickorna” som tog hem Spårhunden, Deckarakademins pris till 2018 års bästa barn- och ungdomsbok. Priset – en spårhund och ett diplom – överräcktes idag på Bokmässan i Göteborg.

Spårhunden har delats ut av Svenska Deckarakademin sedan 2009, men tidigare av deckartidskriften Jury. Årets spårhundsbedömare var akademiledamöterna Tomas Arvidsson, Lilian Fredriksson och Per Olaisen.

”Falafelflickorna” tog hem i priset i hård konkurrens med Sara Lövestams ”Gruvan” och Martin Widmark/Helena Willis ”Silvermysteriet”.

Christina Wahldén är visserligen är ledamot av Svenska Deckarakademin, men har inte haft något inflytande över juryns arbete. Inget jäv här inte…

Bilderna: Fr v Martin Widmark, Helena Willis, Christina Wahldén och Sara Lövestam i väntan på beskedet om vem som får årets Spårhund… som går till Christina Wahldén.
Foto: Nisse Scherman

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: bibbi.wopenka@gmail.com. För frågor kring våra priser m.m. maila bibbi.wopenka@gmail.com
Hoppa till verktygsfältet