Svenska Deckarbiblioteket

Svenska Deckarbiblioteket är ett forsknings- och studiebibliotek grundat 1989 och har som huvudsaklig uppgift att samla kriminallitteratur på svenska språket, såväl svenska original som översättningar till svenska, samt facklitteratur om kriminallitteraturgenren. Svenska Deckarbiblioteket strävar efter att vara ett kunskapscentrum för kriminallitteratur.

I Svenska Deckarbiblioteket ingår samlingar som har deponerats av Svenska Deckarakademin: Börje Alms samling av engelska och amerikanska kriminalromaner, Torsten Jungstedts samling av engelska och amerikanska kriminalromaner samt Ted Bergmans kompletta samlingar av Ed McBains kriminalromaner om 87:e polisdistriktet samt av Sir Arthur Conan Doyles detektivromaner om Sherlock Holmes.

Svenska Deckarbiblioteket är en del av Eskilstuna stadsbibliotek. Lån medges för studie- och forskningsändamål. Det finns möjlighet att studera och läsa litteratur ur samlingarna i forskarrummet i Eskilskällan.

Besök deckarbiblioteket på nätet här.

Add a comment

You must be logged in to comment.

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: bibbi.wopenka@gmail.com. För frågor kring våra priser m.m. maila bibbi.wopenka@gmail.com
Hoppa till verktygsfältet