Veronica Sjöstrand

schenckHedersledamot
Invald 2010.

Jag är en fyrtioårig deckarförfattande tvåbarnsmamma med Volvo V70, en garderob fylld med vintage-klänningar och en stor passion för kriminalromaner av alla de slag.Har tidigare arbetat som chefredaktör för bland annat datortidningen PCaktiv på IDG och nättidningen Allt om Stockholm. Nuförtiden delar jag min tid mellan att driva eget företag inom rekryteringsbranschen och skriva böcker.

Jag har alltid älskat deckare. Så länge jag kunnat läsa har jag slukat dem. Det är klart – några otrohetsaffärer har jag väl haft. Skräck och fantasy i tidiga tonåren, lite chick-lit ibland och massor av facklitteratur och tidningar, men det räknas inte. Min stora kärlek har alltid varit just kriminalromanen.

Jag läser allt från Ture Sventon och Sherlock Holmes till Dennis Lehane och H K Rönnblom. Några storfavoriter just nu är James Lee Burke och Fred Vargas.

Har gett ut två böcker om gärningsmannaprofilerare Althea Molin: Änglalik och Kretsen som bägge kommit ut på Ordfront förlag. Kretsen blev till min stora glädje nominerad till årets svenska kriminalroman.

Jag arbetar just nu på ett projekt jag drömt om i många år – en deckarserie för barn i slukaråldern- Sub Rosa detektiverna, men det blir fler deckar för vuxna också, det lovar jag!

Mer om mig och om mina bokprojekt finns att läsa på: www.veronicasverkstad.se

 

Mig når du på veronica@veronicasverkstad.se

Add a comment

You must be logged in to comment.

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: bibbi.wopenka@gmail.com. För frågor kring våra priser m.m. maila bibbi.wopenka@gmail.com
Hoppa till verktygsfältet