Tomas Arvidsson

arvidssonOrdinarie ledamot
Invald 2006.
Född 1941 i Småland, uppvuxen i Göteborg, bor sedan många år i Kalmar och på Öland. En gång utbildad till lärare (psykologi, biologi samt en skvätt praktisk filosofi), arbetade under många år inom högskolan, sedan inom SVT och därefter i dagstidningsbranschen (Östra Småland och Barometern-OT). Lämnade det anställda livet 2000 och kunde plötsligt skriva på dagarna i stället för på nätter och stulna småstunder.Började skriva deckare 1976 och fick det årets debutantpris av Svenska Deckarakademin, har fått Trevipriset (1977), Expressens TV-pris (1982), Bastuakademins hedersskopa (2001) samt Kalmar kommuns kulturpris (2002). Säger sig vara särskilt mallig över deckartidskriften Jurys Ture Sventonpris, Temmelburken kallat (2008).

Har hittills skrivit tretton deckare. Sveriges Television har gjort tre TV-serier, baserade på några av dem (Dubbelstötarna, Dubbelsvindlarna, Studierektorns sista strid). Flera av böckerna är översatta till andra språk.

Är också en storögt stolt morfar och har skrivit en bok om sin glädje och sina tillkortakommanden.

E-post: arvidsson.tomas@telia.com

Bibliografi:
– Prinsessan 2012
– Den poetiska hunden 2009
– Morfar/farfar.nu 2008
– Andras pengar 2006
– Studierektorns sista stöt 2004
– Studierektorns byte 2001
– För gammal vänskaps skull 1996
– Trippelstöten 1991
– Huset med de gamla damerna 1986
– Utanförskapet 1981
– Tröskeln 1979
– Bakstöten 1977
– Dubbelstöten 1976
– Enkelstöten 1976

Add a comment

You must be logged in to comment.

Deckarakademin

Välkommen till Deckarakademins hemsida. Vi är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa bl a genom att ge ut antologier med såväl fakta som fiktion och genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser.

Kontakta oss

För frågor kring hemsidan: info@deckarakademin.se. För frågor kring våra priser m.m. maila info@deckarakademin.se
Hoppa till verktygsfältet